Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili

Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili

Składniki

1 brokuł
2 mozzarelle
1 czerwona papryczka chili
1 żółta papryczka chili
2 duże ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
olej rzepakowy
sól, pieprz

Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili

Wykonanie

Brokuł gotować na parze 10-12 minut lub do ulubionej miękkości. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić papryczki pokrojone w cienkie paski, smażyć 2-3 minuty, mieszając. Doprawić solą i pieprzem, dodać czosnek pokrojony w paski i smażyć 1 minutę. Dodać sok z cytryny, wymieszać i wyłączyć gaz. Ciepłe brokuły ułożyć na talerzu, mozzarellę porwać na kawałki i rozsypać na brokule. Wszystko polać gorącym sosem i podawać :)

Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili

Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili

na google+
 

Dodaj komentarz