Croissant jabłkowo-marchwiowy

Croissant jabłkowo-marchwiowy

Składniki (6 sztuk)

gotowe ciasto na croissanty
farsz, tu użyliśmy ścinek z marchewek i jabłek który pozostał w sokowirówce, po wyciśnięciu soku :)
1,5 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1 roztrzepane jajko

Croissant jabłkowo-marchwiowy

Wykonanie

Oto jeden z pomysłów na wykorzystanie tak zwanych „odpadów” powstałych po wyciśnięciu w sokowirówce soku jabłkowo-marchwiowego :)
Do farszu składającego się z jabłek i marchwi dodać cytrynę oraz cukier, wymieszać dokładnie. Ciasto podzielić na równe trójkąty. Na każdym kawałku ułożyć porcję farszu i zawinąć tworząc kształt rogala. Rogale ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia, posmarować je z góry roztrzepanym jajkiem i umieścić w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Piec około 20 minut.

Croissant jabłkowo-marchwiowy

Croissant jabłkowo-marchwiowy

na google+
 

Dodaj komentarz