Eko-burger
Składniki
bułki
ketchup
majonez
musztarda delikatesowa
ogórki konserwowe
pomidor
czerwona cebula
sałata masłowa
olej rzepakowy
farsz na kotlety (jest to farsz taki sam jak na pasztet, tyle że ma troszkę więcej bułki tartej)
Wykonanie
Z farszu ulepić kotlety i smażyć na oleju rzepakowym. W międzyczasie przekroić bułki na pół i podpiec w piekarniku. Następnie na górnej części przygotować sos, czyli: na środku dać łyżeczkę musztardy, na około musztardy rozsmarować majonez i na koniec wszystko delikatnie przesmarować ketchupem Na drugiej połówce położyć liść sałaty, upieczonego kotleta, plasterek pomidora, 3 plasterki ogórka i 2 plastry cebuli. Bułkę zamknąć i się zajadać Jeśli ktoś ma ochotę na cheesa to wystarczy na kotlet położyć plasterek sera.