Kotlety z brokuła

Kotlety z brokuła

Składniki

1 mały brokuł (bądź 1/2 dużego)
1 opakowanie tofu (wędzone lub naturalne)
3 łyżki sosu sojowego
bułka tarta
6 pieczarek
1 jajko
1 cebula
olej rzepakowy (do smażenia)
papryka wędzona ostra
Garam Masala
curry
sól, pieprz

Kotlety z brokuła

Wykonanie

Brokuł podzielić na małe różyczki i gotować na parze około 10 minut(tak aby była al dente). W międzyczasie przygotować tofu (ugnieść widelcem i dodać sos sojowy) oraz podsmażyć na patelni utarte na dużych oczkach pieczarki i skrojona w kostkę cebulę(doprawione do smaku).
Ugotowany brokuł wymieszać z pieczarkami, dodać surowe jajko, tofu, bułkę tartą (tak aby można lepić kotleciki) i dosypać przygotowane przyprawy. Z powstałej masy formować kotlety i smażyć na naoliwionej patelni. Przed położeniem na patelni, można obtoczyć jeszcze w bułce tartej.

Kotlety z brokuła

Tu w zestawieniu z młodymi ziemniakami z pary, kiełkami słonecznika, koperkiem oraz mizerią.

Kotlety z brokuła

na google+
 

Dodaj komentarz