Pasta brokułowo-czosnkowa

Lubimy brokuł i jadamy go dość regularnie, jednak ostatnio jemy go wręcz, można by powiedzieć co drugi dzień :)
Tym razem próbując czegoś nowego, przygotowaliśmy zieloną pastę do chleba :)
Oczywiście najlepiej smakuje z chlebkiem, który sami pieczemy :P
Szczerze to nawet się nie spodziewaliśmy, że jej smak będzie tak pyszny, nasz ulubiony, czyli czosnkowy :D

Pasta brokułowo-czosnkowa

Składniki

1 mały brokuł
2 ząbki czosnku
1/3 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki mielonego chili
sól, pieprz
olej bądź oliwa

Pasta brokułowo-czosnkowa

Wykonanie

Brokuł ugotować na parze, do miękkości.
Miękki brokuł zmiksować na gładką pastę, wraz z czosnkiem i przyprawami.
Tak przygotowaną pastę włożyć do słoiczka i delikatnie z góry podlać odrobiną oleju, aby nie wysychało.
Przechowywać w lodówce.

Pasta brokułowo-czosnkowa

Pasta brokułowo-czosnkowa

na google+
 

Tylko jeden komentarz :(

  1. Połączenie brokułów z czosnkiem jest bardzo ciekawe :)

Dodaj komentarz