Puree ziemniaczano-brokułowe
Jeśli macie czasem dość tradycyjnie podawanych ziemniaków, albo chcecie zaskoczyć czymś nowym rodzinę abo znajomych?! Proponujemy przygotować puree ziemniaczano-brokułowe . Smakuje świetnie, a do tego ma fajny zielony kolor
Składniki
ziemniaki, ilość uzależniona od tego na ile porcji
1/2 dużego brokuła, na 4 porcje
sól
Wykonanie
Ziemniaki obrać, pokroić i gotować w osolonej wodzie. Gdy zaczną się już gotować, na ostatnie 15 min dodać do nich umytego i podzielonego na różyczki brokuła. Na koniec odcedzić, podsuszyć i utłuc na puree
robiłam kiedys puree z kapustą, ale ta wersja też musi byc pyszna fajny pomysł
Puree z kapustą…też świetny pomysł
Ciekawe, muszę spróbować:)