Sałatka z kaszy jaglanej
Czasami zdarzy się nam ugotować za dużo kaszy jaglanej i nie wiadomo co z nią zrobić, ale tak na szybko Poniżej przedstawiamy szybką i oczywiście smaczną sałatkę
Składniki
2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka kukurydzy, z puszki albo ugotowanej
2 łyżki natki pietruszki
1/2 sera typu feta, pociętego w drobną kostkę
1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w małą kostkę
kilka ogórków korniszonów, pokrojonych w małą kostkę
1/2 łyżki oleju kokosowego
ulubiony olej sałatkowy
ulubiona mieszanka ziół do sałatki
sól
Wykonanie
Na małej patelni rozgrzać olej kokosowy i przez 5 minut podsmażać na nim posoloną paprykę. W misce umieścić ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, dodać pokrojone ogórki, fetę, natkę pietruszki, kukurydzę oraz podsmażoną i przestudzona paprykę. Doprawić wszystko ulubionymi ziołami, podlać lekko olejem i wymieszać.
Można od razu podawać