Surówka z ogórka i rzodkiewki
Okres wiosenno-letni jest cudowny, nie ma niczego lepszego od pierwszych ogórków gruntowych, świeżutkiej rzodkiewki, czy rosnącej sałaty Pycha, pycha, pycha
Dziś łączymy właśnie takowe ogórki, rzodkiewkę oraz czosnek
Składniki
4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, albo jogurtu naturalnego
2 ogórki gruntowe, obrane ze skórki i drobno pokrojone
2 większe rzodkiewki, drobno pokrojone
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz
Wykonanie
Śmietanę czy też jogurt wlać do miseczki, dodać pokrojone ogórki oraz rzodkiewki, przeciśnięty czosnek, doprawić sola oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać i można podawać do jedzenia
Oczywiście można dodać jeszcze szczypiorek, koperek czy też co tam sobie dusza zapragnie
Dziś zrobiłam – pycha! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)
Super, cieszymy się, że smakuje i zachęcamy to testowania innych potraw