Szybka sałatka
Za oknem coraz piękniej Postanowiliśmy z tego skorzystać i śniadanko zjeść na plaży
Jako, że na plażę mamy raptem 30 minut jazdy rowerem, nie zastanawialiśmy się długo, tylko przygotowaliśmy szybką sałatkę i popędziliśmy nałykać się słońca i jodu
[ndipp id=228344469161572992 limit=3][/ndipp]
Składniki
2 garście sałaty lodowej
1 garść kapusty pekińskiej
3 niezbyt duże pomidory
1 pęczek rzodkiewki
1,5 ogórka kiszonego, przepis tutaj
1/4 pęczka szczypiorku
1 ogromny ząbek czosnku, bądź 2 mniejsze, dość drobno poszatkowany
ulubiony olej
mieszanka ulubionych ziół, u nas: gorczyca, koperek, lubczyk, kwasek cytrynowy, cebula, pietruszka, marchew, czosnek, papryka słodka, szczypiorek, pasternak
Wykonanie
Umytą sałatę oraz kapustę pekińską porwać w rekach na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić w kostkę, ogórki w plastry, rzodkiewki na ćwiartki. Wszystko umieścić w misce, dodać czosnek, pokrojony szczypior, przyprawy oraz olej, dokładnie wymieszać.
Musi być przepyszna – chyba jutro zrobię