Wegańska zupa gulaszowa

Wegańska zupa gulaszowa

Składniki

Tempeh, najlepiej wędzony
1 cukinia
1 cebula
1 cebula czerwona
1 ząbek czosnku
pomidory w puszce
fasola czerwona w puszce
1 papryka czerwona
1 papryczka chilli
1 łyżka koncentratu
olej rzepakowy
1 cm imbiru
sok z 1/3 cytryny
kolendra mielona
pieprz cayenne
papryka wędzona ostra
curry
papryka ostra
kozieradka
słodka papryka
sól, pieprz

Wegańska zupa gulaszowa

Wykonanie

Cebule i papryki pokroić w kostkę i smażyć na odrobinie oleju. Gdy papryka zacznie robić się miękka, dodać tempeh, imbir i pokrojoną w kostkę cukinię, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie wlać na patelnię pomidory wraz z sokiem, odsączoną fasolę i wodę (ilość zależy od gęstości jaką chcemy osiągnąć). Wszystko doprawić koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami (jako, że jest to gulasz to nie żałować pikantności). Dokładnie wymieszać i gotować aż cukinia zmięknie, na koniec dodać sok z cytryny.

Wegańska zupa gulaszowa

Wegańska zupa gulaszowa

na google+
 

Dodaj komentarz